ÅTERRESA

"En känslosam föreläsning, och ROLIG".

 
 

När jag var ett år gammal flyttade jag från mitt första hem, barnhemmet i Bucaramanga, Colombia till min familj i Eskilstuna, Sverige. 2017 var det 30 år sedan jag flyttade till Sverige. Sommaren 2017 gjorde jag tillammans med min familj en återresa till staden där jag är född och mitt första hem. Inför resan var jag ganska tom på förväntningar och visste inte riktigt vad jag skulle möta när jag ”kom tillbaka". Det kändes inte som att jag återvände eftersom att jag inte har några minnen från mitt första år i livet utan mer som en upptäcktresa. Jag skulle få upptäcka en del av mitt ursprung och min bakgrund. Resan gav mig svar på så många frågor och funderingar jag haft. Men den gav även nya tankar och funderingar. 

En idé som väcktes var att jag vill göra något för barnen på barnhemmet som hade kunnat vara jag. Efter min hemresa valde jag då att starta Andrea Josephine education foundation. Istället för att känna mig kluven över mina två identiteter så kände jag et styrka i att vara både Andrea från Colombia och Svenska Josephine. Den här föreläsningen handlar om personlig utveckling, identitet och att hitta sig själv. 

 
 
Josephine berättar om sin återresa till barnhemmet i Colombia med inslag av bilder på ett intresseväckande sätt och historien är informativ, saklig och rolig men samtidigt gripande
— Katarina Lewin, Klubbpresident 2017-18, Eskilstuna Fors Inner Wheel Club
Josephine berättar om återresan till Colombia.

Josephine berättar om återresan till Colombia.