THE FOUNDATION

Till barnhemmet i Bucaramanga, Colombia.

 
 
 

Efter mitt besök på barnhemmet och resan till Colombia startade jag Andrea Foundation. Vars mål är att stötta och stärka barn och ungdomar som bor på barnhemmet i Bucaramanga. Jag samlar in pengar, som ska gå till att förbättra barnhemmet. Jag har tät dialog med barnhemmet och vi ska ringa in de primära, stora, behoven som barnhemmet har men saknar resurser till.

Redan innan The Foundation visste jag att behovet var stort, så jag och min familj köpte skolmaterial till barnen. Det var otroligt uppskattat och det var glädjande att se vilken respons vi fick! Det var en direkt bekräftelse på hur man med enkla medel, kan förbättra livskvalitén och förutsättningarna för dessa barn.

 

Historien bakom namnet Andrea Foundation

A i Josephine A Andersson:

När jag föddes så gav min biologiska mamma mig namnet Andrea. När jag adopterades så fick jag namnet Josephine av mina föräldrar och heter Andrea Josephine. Jag har alltid identifierat mig som en Josephine men samtidigt burit namnet Andrea med stolhet som en länk till mitt ursprung. A i mitt namn står alltså för Andrea. När jag var i Colombia så blev jag tilltalad Andrea, det kändes ovant men bekfräftande och jag vande mig vid att de såg mig som Andrea. För att lyfta mina två ursprung har jag valt att använda båda mina namn Andrea Foundation. 

Barnen på barnhemmet roar sig en stund på den stora gungan.

Barnen på barnhemmet roar sig en stund på den stora gungan.

HUVUDSPONSORER

Rotary bild.png

 Eskilstuna Rotaryklubb driver sedan 2018 ett globalt projekt. Projektet syftar till att stötta det barnhem i Colombia som vår medlem Josephine A Andersson bodde på innan hon kom till Sverige. Josephine gjorde en återresa till Colombia sommaren 2017 och besökte då barnhemmet hon bott på och sjukhuset där hon är född. Hon såg att lokala Rotaryklubbar varit på plats tidigare och bidragit. Hon föreläste om sin resa för vår klubb och vi valde då att själva driva ett projekt kring detta. Vi började året med en auktion för överblivna julklappar och pengarna vi fick in blir en start till insamlingen. 

kaffe_josephine_foundation_web-1005.jpg

Andrea foundation & Eskilstuna Rotaryklubb har inlett ett samarbete med Kahls Eskilstuna. Från och med torsdag 9 november finns Andrea foundation kaffe att köpa i butiken. 20kr från varje sålt paket går till barnhemmet som Andrea Josephine bodde på sitt första år i livet. Foto MayaLee Photography