Om Josephine

Pedagog, författare och föreläsare

 
 

Jag är pedagog, författare och föreläsare.

När jag fått mitt första barn kände jag att det saknades några böcker i barnbokhyllan och skrev då "Från gård till gaffel", "Från gård till gaffel- Grisens liv" och "Penny lagar mat" som jag gav ut i mitt egna förlag AL Publishing.

"Välkomna hit" är min fjärde bok.

"Välkomna hit" är skriven för att guida nyanlända in i det svenska samhället, genom att visa hur det är i Sverige. "Välkomna hit" fick "Skapa stipendiet" 2016.

Jag föddes i Bucaramanga, Colombia, och adopterades till Sverige när jag var drygt ett år gammal. Under uppväxten har jag och mina föräldrar ibland sagt att vi någon gång ska åka till Colombia.

Sommaren 2017 var det dags. Vi åkte till Bucaramanga, min födelsestad. Den mäktigaste upplevelsen med resan var att besöka barnhemmet, som varit mitt hem under mitt första år i livet. Att få återse platsen som varit mitt hem och träffa personalen och barnen var en livsomvälvande upplevelse. 

När vi lämnade barnhemmet kände jag starkt att jag ville göra någonting för barnen som bor där, för att underlätta och förbättra deras liv där. Det var då tanken om Andrea Josephine Education foundation väcktes.

 
 
Josephine tillbaka på barnhemmet i Bucaramanga, Colombia 2017.

Josephine tillbaka på barnhemmet i Bucaramanga, Colombia 2017.